1-дневни турове от Диани Бийч


Пазарувайте, разгледайте крайбрежието, гмуркайте се с шнорхел или отидете на сафари!

 

Наслаждавайте се на безгрижни дни върху топлия пясък в Диани. Или може би търсите малко разнообразие? Имаме няколко идеи – приключение за гмуркане с шнорхел заедно с  делфините. Или може би искате да разгледаме близките екзотични пазари на Момбаса. В частта на Стария град ще откриете голямо разнообразие от храни, подправки и дърворезби.

И все пак, вие сте в Кения – домът на сафаритата с диви животни. На кратко разстояние с кола се намират няколко вълнуващи парка. Само след около тридесет минути, сафари джипът ще ви отведе до Национален парк Shimba Hills – крайбрежна тропическа гора, с красиви водопади, дом на слонове, антилопи, жирафи, маймуни и щрауси.

А можете да направите и сафари до един от най-легендарните паркове в Кения – Tsavo Изток, дом на екзотични лъвове с къса грива и слонове, които са обсипани с червен прах. Това е обширна земя на леопарди, гепарди, биволи, импали, бабуини и над 500 вида птици.

Насладете се на тези еднодневни обиколки или сафарита. Ние ще ви вземем от вашия курорт, ще ви предложим обяд, ще ви осигурим забавление за цял ден и ще ви върнем навреме за вечерния аперитив.


ЕКСКУРЗИИ ОТ ДИАНИ БИЙЧ

Еднодневни екскурзии до Момбаса

Момбаса е пъстра смесица от суахили, португалска и арабска култура. Ще ви отведем на обиколка по пазарите в Стария град с техните екзотични гледки, аромати и кулинарни предложения. Тази полудневна екскурзия включва и посещение на историческия Форт Исус – източноафриканска забележителност датираща от векове.

Kisite Mpunguti Гмуркане с шнорхел

Някога плавали ли сте на автентична арабска лодка Дау?
А гмуркали ли сте се с шнорхел сред делфините?
Ще имате възможност да направите и двете!
Също така ще опитате вкусни морски дарове и суахили кухня, плавайки в красивия морски парк Kisite Mpunguti.


1-ДНЕВНИ САФАРИ ТУРОВЕ

Качете се в специалния джип Land Cruiser 4×4 за кратко пътуване до националния парк Shimba Hills. Толкова близо до златния бряг и въпреки това място с прохладен, мъглив бриз, водопади и гъсти екзотични гори. Слонове, антилопи и дори някои от големите котки обитават този тропически парк.

След около 2 часа и половина живописно пътуване с кола, ще се озовем в един от най-старите и големи паркове в Кения – Tsavo Изток. Тук неравният терен е обсипан с червен прах, а наоколо ще забележим изобилие от слонове, лъвове, леопарди, биволи, което ще допринесе за един пълноценен ден на сафарито.
Имате нужда от още информация за нашите турове от Диани Бийч? Посетете международния ни сайт или ни изпратете запитване по е-мейл на Английски език. Нашите консултанти ще ви отговорят своевременно! 

ro_RORO