2-дневно сафари до Цаво Изток от Диани бийч


Ако планирате почивка на Кенийското крайбрежие, това сафари е един от най-лесните начини да усетите вкуса на сафари изживяването – качете се на модерните ни джипове 4×4 Land Cruiser за да се отправим към прочутия национален парк Цаво Изток (Tsavo East). Само след два часа път от Диани Бийч ще се озовем в суровите равнини Цаво, за да наблюдаваме диви слонове, лъвове, леопарди, биволи и много други екзотични животни.

Лъвовете тук са уникални – мъжките екземпляри са с къси гриви, но имат свирепа история. Просто попитайте водача си и той с удоволствие ще ви разкаже всичко за тях.

В продължение на два дни ще ви разходим из известния парк, за да проследим гепарди, африкански диви котки, чакали, жирафи, зебри, маймуни и безброй видове красиви птици.

Така че, облечете вашето най-удобно сафари облекло и да тръгваме на приключение!

Карта на маршрута

Кое е най-забележителното в парка Цаво Изток (Tsavo East)?

Определено това са червените слонове! Тук има много слонове, които обичат да се търкалят в почвата с червен оксид, оставяйки по себе си розово, прашно покритие. Със сигурност ще се възхитите на тяхното „преобразяване“.

Водните ями в Цаво са забележителност и задължителна спирка както за хората, така и за дивите животни, които утоляват жаждата си в тези оазиси. Покрай водните ями, винаги можем да забележим интересни животни. Ще посетим и скалата Муданда, разположена над естествен язовир, където слоновете се събират на стада. Язовирът Аруба също привлича голям брой жадни обитатели на парка.

Екстрите

В зависимост от избора ви за настаняване, можете да се насладите на допълнителни екстри като закуска или вечеря край лагерен огън, басейн и спа център, разходки с екскурзовод или гледка към река Галана, където ще забележим слонове, хипопотами и крокодили.

Подробностите

Най-важната част от вашето сафари е водачът ви. В Africa Kenya Safaris разполагаме с най-приветливите и опитни шофьори и водачи. Те ще ви напътстват, информират и грижат за вас като специален гост.
Ние гарантираме за това!

Ще пътувате със стил до парковете в собствения си частен джип Land Cruiser 4×4, с по-високи места за сядане за по-добра гледка – най-добрият начин да изживеете Африка.

Ние ви даваме повече – персонално отношение, гъвкавост и много възможности за избор. Вашето сафари включва входни такси за парка, игри, настаняване и храна. Освен това предлагаме опции за икономично, комфортно и луксозно настаняване в сафари хижи или палаткови лагери.

Доверете се на Africa Kenya Safaris, за да организираме вашето персонализирано сафари приключение за вас, вашето семейство и вашите приятели.

Ден 1 – От Диани бийч до национален парк Цаво Изток, 2,5 часа път с обяд и вечеря

7:00 сутринта – Време е за сафари и това означава ранно ставане, за да разполагаме с повече време прекарано в парка. Личният ви шофьор и водач ще ви вземе от мястото ви за настаняване точно преди развиделяване. Ще се качим на персоналния ви джип Land Cruiser 4×4 и ще потеглим на красиво пътуване по магистралата Найроби-Момбаса. Ще се насладим на невероятния африкански изгрев по пътя ни към резервата.

Скоро величествените равнини на Tsavo East ще се простират пред вас със своите съкровища от слонове, лъвове, биволи, гепарди, жирафи, зебри, антилопи и много други диви животни.

Ще се насладим на почивка за обяд във вашият сафари лодж или палатков лагер, а след това ще се отправим отново на приключение. Залезите тук са зашеметяващи, ще се очаровате от красотата на променящата се светлина и приятния по-хладен въздух.

Сега е време за вечеря. Починете си добре, за да сте свежи за втория ден от вашето сафари.

ИМаймуна в Цаво Изток

Ден 2 – От Цаво Изток до Диани Бийч, 2,5 часа път с обяд и вечеря.

Ще станем с изгрев слънце – най-доброто време да видим как естественият свят оживява с идването на новия ден. Това ще ни даде възможност да разгледаме дивата природа в по-хладна и тиха обстановка.

След това ще се върнем за закуска, сред цветовете и звуците на ранната утрин в парка.

Ще се отправим отново на приключение и наблюдения на животни – лъвове, слонове, биволи, жирафи, зебри и стотици видове птици.

Обядът ни ще бъде в местен автентичен ресторант с красива панорамна гледка към парка.

Изкарахме два пълноценни дни в наблюдение на много екзотични животни, насред равнините и саваните на Национален парк Цаво Изток (Tsavo East). Сега, след като усетихте вкуса на сафари живота, се надяваме да ви запознаем с още от най-зашеметяващите паркове на Кения.

От името на African Kenya Safaris, ви поднасяме огромни благодарности!

Стадо зебри в Цаво Изток

Цени

Цените на тура започват от $280 на човек настанен в двойна стаят в нисък сезон / икономичен вариант на настаняване и варират според сезона, варианта на настаняване или големината на групата. За групи от 6 човека, цената на човек започва от $180.

Вашият тур включва:

 • Транспорт с комфортен 4х4 Land cruiser джип
 • Взимане и връщане от хотела ви в Диани Бийч или близка локация
 • Настаняването в избран лодж / палатков лагер
 • Опитен водач/ шофьор владеещ Английски или друг език
 • Бутилирана вода за пиене
 • Таксите за вход в парковете
 • Изхранването по време на сафарито
 • Билет първа класа за влак до крайбрежието
 • Трансфер до вашият хотел на Диани бийч или друга локация на крайбрежието
 • Данъци и местни такси
 • Застраховка Flying Doctors

Цените на включват бутилирани напитки и безалкохолни, други продукти по избор, бакшиши

Резервиране

Посетете страницата на това сафари в международния ни сайт , разгледайте предлаганите опции за настаняване, както и конкретните цени в желаните от вас периоди. Попълнете формата за контакт в края на страницата и наш консултант ще се свърже с вас за уточняване и резервиране.

ro_RORO