3-дневно Масай Мара групово сафари


 

 

 

 

 

Този тур ви дава възможност да се насладите на безкрайните красоти на Масай Мара!

 

Вижте големите котки в саваната!

 

Груповите турове стартират всеки ден от/до хотелите в Найроби, летището или друга локация по ваш избор. 

Ще ви вземем с 4х4 Land Cruiser джип с отворен таван, пътувате в група, но с гарантирано място до прозореца!

 

Кое е толкова впечатлително за Масай Мара?

По време на 3 интензивни дни ще ви отведем близо до всички големи диви животни в една от най-богатите еко системи в Източна Африка. Масай Мара е известен като домът на „Големите пет“ – лъв, леопард, бивол, слон и носорог. Но Масай Мара е и дом на голямата миграция. Представете си гледката хиляди диви животни и зебри пресичащи парка по време на годишната им миграция в търсене на храна.

По време на прехода им, естествените хищници ги дебнат в засада и нападат. Гледките са драматични и незабравими, част от неподправената дива природа!

По време на вашата обиколка ще имате и време за културни мероприятия – среща с Масайския народ в автентични села или полет с балон над саваната.

Вашите 3 дена ще бъдат изпълнени с незабравими впечатления!

Преживяването

В Масай Мара, най-полулярния сафари парк на Кения ще срещнете животински свят който не сте си и представяли преди. Масай Мара е дом на най-голямата популация от лъвове в света. От златните хълмове на парка се откриват невероятни гледки на стада от хищници, зебри и слонове.

Впечатляващата река Мара бива пресичана от многобройни стада диви животни, но тя е и мястото където крокодили, лъвове и други хищници ги очакват! С Africa Kenya Safaris ще преживеете 3 невероятни дни сред това биоразнообразие.

Така че подготвяйте си е да започнем това преживяване в група с други сафари любители!

Сафарито започва и завършва в Найроби

Детайлите

Никой не е по-важен за успеха на вашето сафари, освен вашият водач! В Africa Kenya Safaris сме горди с нашите водачи, който има изключително голям опит. Те ще са с вас по време на цялото пътуване и ще се грижат за вашето добро прекарване. 

Ще пътувате в споделен 4 x 4 Land Cruiser Jeep – най-добрият джип за турове в Африка с повдигнати седалки за по-добра видимост в парковете. 

Разгледайте нашия 4x4x Safari Jeep, който има: преносима хладилна кутия, 4 бинокъла, радио-връзка, 4G/LTE интернет мобилна връзка, AC 230 V контакти, комплект за първа помощ, наръчници за сафари, бебешко столче (при поискване), и най-важното, вашият шофьор / гид владее много езици и ще се грижи за вашия комфорт по време на цялото пътуване!

Нашите джипове и водачи

Екстри

В зависимост от вашият избор на място за настаняване може да се насладите на екстри като традиционни танци край бома, специални диетични менюта, басейн, стаи за младоженци и други .

Останете свързани или пък не. Изборът е ваш!

Осъзнаваме, че сте на сафари за да се откъснете от рутината. Въпреки това, има моменти когато искате да сте онлайн, може би за да споделите преживяванията си с приятели. Нашите сафари джипове се свързват с wi-fi средно 75% от времето прекарано в пътуване.

Многобройни варианти за лоджове и палаткови лагери

ПРОГРАМА

Ден 1: Найроби – Масай Мара Национален Парк 

5-6 часа шофиране

6:00 – 7:30 Вашият водач ще ви посрещне в хотела или локация по ваш избор. 
8:00 Вече с цялата група готова във вашия 4х4 сафари джип ще се насочим към парка. По време на пътуването ни ще имаме няколко спирки за почивка, през които ще се насладим на красотите на Кенийската природа.

Ще преминем през страната на Масайте, където ще видите мъже облечени в традиционни „шука“ дрехи да пазят стадата си. 

Ще прстигнем в парка по обедно време.  Ще се освежите и ще обядвате във вашия сафари лодф или палатков лагер.

След като се поосвежите ще се отправим нашата първа обиколка в парка през която вашият водач ще ви покаже многообразие от животни и природа. Ако имате специални предпочитания, може да му споделите. 

В края на деня ще се завърнем в лоджа или палатковия лагер за вечеря и заслужена почивка.

 

Ден 2: Целия ден разглеждане на животни в парка

Ще станем рано след изгрев слънце за да усетим вибрацията на дивия живот максимално. През целият ден ще караме през саваната и ще я обикаляме надлъж и нашир. 
 
Ще вървим по пътя на дивите котки, също така ще търсим и слонове, жирафи, биволи и над 95 други животински вида налични в парка.  

Ако сте тук по време на голямата миграция (от Юли до Октомври) ще станете свидетели на най-фантастичното предвижване на жиотни на нашата планета. Хиляди зебри, газели и други диви животни ще пресичат реката Мара в търсене на по-висока трева за да се хранят. Реката също така е дом на хипопотами и крокодили, които дебнат своите жертви. 

Ако се интересувате и от култура, вашият водач може да ви закара в традиционно масайско село. Тази опционална мини-екскурзия ще ви позволи да се запознаете от близо с бита на Масайския народ и да посетите къщите им.

За тези които желаят да разгледат саваната от балон, тази популярна екскурзия също може да бъдете уредена. Просто споделете желанието си на своя водач. 

 

Ден 3: Масай Мара Национален Парк – Найроби

5-6 часа шофиране

Това е последния ни ден в парк, ще започнем рано с обиколка и последен шанс да срещнете животните от вашия уиш лист.  Ако все още не сте срещнали чакал или хиена, оглеждайте се добре. 

Следва закуска, след което още една обиколка на парка преди да се отправим на път към Найроби. 

По време на пътя ще споделя впечатленията с останалите от 3-дневната обиколка. Ще сме обратно в Найроби в късния следобед и ще ви оставим в хотела, летището или друга локация по избор.

Цени

Цените на тура започват от $490 на човек настанен в двойна стаят в нисък сезон / икономичен вариант на настаняване и варират според сезона и достигат до $690 на човек по време на високия сезон. 

Вашият тур включва:

  • Транспорт с комфортен 4х4 Land cruiser джип
  • Взимане и връщане от хотел, летище или друга локация в Найроби
  • Настаняването в избран лодж / палатков лагер
  • Опитен водач/ шофьор владеещ Английски или друг език
  • Бутилирана вода за пиене
  • Таксите за вход в парковете
  • Изхранването по време на сафарито
  • Данъци и местни такси
  • Застраховка Flying Doctors

Цените на включват бутилирани напитки и безалкохолни, други продукти по избор, бакшиши

Резервиране

Посетете страницата на това сафари в международния ни сайт , разгледайте предлаганите опции за настаняване, както и конкретните цени в желаните от вас периоди. Попълнете формата за контакт в края на страницата и наш консултант ще се свърже с вас за уточняване и резервиране.

 

 

ro_RORO