3-дена Усети Танзания сафари от Аруша


Парковете, дивия живот в Танзания са уникална, а хората са гостоприемни. Това специално 3-дневно сафари е перфектното въведение в тази интригуваща земя.

Представете си цветна вселена от гъсто наситен животински свят, ограничен от останалата част на Африка. Добре дошли в кратера НгороНгоро, най-големият вулканичен кратер на земята! НгороНгоро е дом на големите котки, слонове и дори розови фламингота.

Казват му най-малкият и най-красивият парк за диви животни в Африка. Ще бъдете очаровани от езерото Маняра – цветове от акациеви дървета, фламингота, езерни води. Очаквайте неочакваното тук – като например лъвове които се катерят по дървета, да наистина!

За три активни дни ще се гмурнете в цветовете на Танзания!

Ден 1 – От Арушна до НгороНгоро, 3,5 часа път с включени обяд и вечеря

В 7.30 сутринта вашият личен шофьор/ гид ще мине през хотела ви с 4х4 Land cruiser джип за да ви вземе и да се отправите към приключенията. Ще преминете през страната на Масаите. Оглеждайте си за тези традиционно облечени цветни хора, които поят добитъка си край пътя ни.

Скоро ще пристигнем в резервата НгороНгоро – един огромен вулканичен кратер, разположен на огромна площ от 256 кв. км. Дръжте се здраво, ще се спуснем по стените на кратера с нашият 4х4 Land cruiser джип. Тези земи са дом на над 25000 животни, ще се насладим на гледки наситени с лъвове, зебри, жирафи, слонове, хипопотами и розови фламингота.

В късния следобед ще се отправим нагоре по кратера за да се насладим на невероятния залез и скоро ще пристигнем до избраното от вас място за настаняване – лодж или палатков лагер. Там ще отпочинете и ще вечеряте насред невероятните гледки.

Гледка към кратера на НгороНгоро

Ден 2 – От НгороНгоро до езерото Маняра с включени закуска, обяд и вечеря

Ако станем рано, ще може отново да отидем до кратера на вулкана за да видим изгрева от това невероятно място!

Паркът на езерото Маняра не е далече от нас и скоро ще се озовем в плен на неговите цветове – зеленината на акациевите гори, синевата на езерото и розовото, идващо от хилядите фламингота. За тази красота Ърнест Хемингуей казва, че е най-невероятната която е срещал в цяла Африка!

Тук ще срещнете богата палитра от диви животни – жирафи, слонове, а ако имате късмет и лъвове катерещи по акациевите дървета.

Ще нощуваме в лодж или палатков лагер (по ваш избор) край езерото.

Излгед от лодж към езерото Маняра

Ден 3- Езеро Маняра – Аруша с включени закуска и обяд

Парка е прекрасен сутрин по изгрев слънце, когато слънчевите лъчи се възкачат над гората и езерото. Насладете се на тези прекрасни моменти преди закуската! Следва още една обиколка на парка, може би за да зърнем за последно лъвовете които се катерят по дърветата преди да се отправим обратно към Аруша.

По време на пътуването ни наобратно ще спрем за обедна почивка и докато се храним ще обсъдим впечатленията си от това невероятно сафари.

Следобед ще ви върнем в хотела, летището или друго място по ваше желание в Аруша. Надяваме се „Усети Танзания“ да е първото от многото сафарита които ви предстоят с Afrika Kenya Safaris!

Цени

Цените на тура започват от $1155 на човек настанен в двойна стаят в нисък сезон / икономичен вариант на настаняване и варират според сезона, варианта на настаняване или големината на групата. За групи от 6 човека, цената на човек започва от $800.

Вашият тур включва:

  • Транспорт с комфортен 4х4 Land cruiser джип
  • Взимане и връщане от локация по избор в Аруша
  • Настаняването в избран лодж / палатков лагер
  • Опитен водач/ шофьор владеещ Английски или друг език
  • Бутилирана вода за диене
  • Таксите за вход в парковете
  • Изхранването по време на сафарито
  • Данъци и местни такси
  • Застраховка Flying Doctors

Цените на включват бутилирани напитки, бакшиши и други лични разходи

Резервиране

Посетете страницата на това сафари в международния ни сайт , разгледайте предлаганите опции за настаняване, както и конкретните цени в желаните от вас периоди. Попълнете формата за контакт в края на страницата и наш консултант ще се свърже с вас за уточняване и резервиране. 

ro_RORO