4-дневно сафари в Амбосели и Цаво Изток


Това сафари започва от Найроби – летището, хотел или друга локация по ваш избор и завършва с пътуване в луксозен влак до Диани бийч на Кенийското крайбрежие. При желание може да ви оставим и в Момбаса, Малинди или Уатаму.

Карта на маршрута

Описание

Това е едно класическо сафари, но с обрат. Ще се насладите на древни пейзажи, отвеждащи ви дълбоко в най-известните паркове на Африка, където бродят големи диви котки, слонове, носорози и стотици други екзотични животни. Ще видите най-високата планина на континента, безкрайни равнини, обсипани с червен прах и крокодили в неочаквани оазиси. А обратът? Ще завършите приключението си с елегантно пътуване с влак покрай брега на океана и ваканция на плажа.

Това четиридневно сафари ще започне от популярния национален парк Амбосели, намиращ се в непосредствена близост до връх Килиманджаро. Всички диви животни от „Голямата петорка“ на Африка са тук, особено слоновете! Присъствието на тези величествени създания ви гарантира незабравими преживявания.

Огромните и легендарни паркове Цаво са следващите обекти в нашия маршрут. Наблюдаването на носорози е основна част от сафари пътуването, а убежището им тук в Цаво Запад, защитава над 80 от тези любопитни и нежни същества. Лъвове, леопарди, слонове, жирафи и зебри се разхождат по пресечения терен и се крият под широкото небе на Цаво Изток, по-големият от двата съседни парка.

Това четиридневно сафари в Кения ще ви преведе през сърцето на страната на лъвовете до кристалните брегове на крайбрежието на Кения и плажа Диани. Това е идеалният начин да изживеете Африка.

Кое е най-забележителното в тези паркове?


Най-вероятно всеки от нас е виждал класически пейзаж на величествени слонове, стоящи пред огромна заснежена планина. Тази емблематична снимка е направена в парка Амбосели и вие ще имате възможност да направите подобни фотографии, веднага щом пристигнете в този живописен резерват. 

Залез над Амбосели

За наистина незабравимо изживяване, може да изберете допълнително обиколка до близкото село на масаите. Ще се срещнете с местните хора в тяхната автентична среда, ще видите как се грижат за добитъка си и ще научите много за тяхната култура.

В Цаво Запад (Tsavo West) ще проследим пътя на лъвовете, леопарди, слонове и дори ще се впуснем в търсене на крокодили и хипопотами.
В прохладния оазис Mzima Springs ще открием екзотични риби, птици и големи водни диви животни.

Червени слонове? Ще ги открием в Цаво Запад (Tsavo West), където те обичат да се търкалят в равнините с червен пясък, като по този начин сменят цвета си.

Леопард в Цаво Запад

Екстрите

В зависимост от избора ви за настаняване може да се насладите на допълнителни екстри като вечеря на лагерен огън, закуска/вечеря на открито, Спа с гледка към река Галана, обитавана от слонове, хипопотами и крокодили. Може да наблюдавате традиционни африкански танци или да изберете разходка с екскурзовод. А за най-малките предлагаме забавни детски клубове, детски басейн, вечерни залези и среднощни игри.

Подробностите


Най-важната част от вашето сафари е водачът ви. В Africa Kenya Safaris разполагаме с най-приветливите и опитни шофьори и водачи. Те ще ви напътстват, информират и грижат за вас като специален гост.
Ние гарантираме за това.

Ще пътувате със стил до парковете в собствения си частен джип Land Cruiser 4 x 4, с по-високи места за сядане за по-добра гледка – най-добрият начин да изживеете Африка.

Ние ви даваме повече – персонално отношение, гъвкавост и много възможности за избор. Вашето сафари включва входни такси за парка, игри, настаняване и храна. Освен това предлагаме опции за икономично, комфортно и луксозно настаняване в сафари хижи или палаткови лагери.

Доверете се на Africa Kenya Safaris, за да организираме вашето персонализирано сафари приключение за вас, вашето семейство и вашите приятели.

Ден 1 – От Найроби до национален парк Амбосели: 4 часа преход, обяд и вечера

7:00 ч.
Ще дойдем рано, за да ви вземем от вашия хотел, резиденция, летище или друго място по ваш избор. Качете се в личния си джип Land Cruiser 4 x 4 за пътуването до Амбосели.

През следващите няколко часа ще минем покрай местни ферми, където може да забележите масайски пастири, облечени в цветни шуки, които се грижат за стадата си. Малко след това в далечината ще се открои величествената форма на връх Килиманджаро.

Пристигайки в Амбосели, ще имате възможност да се освежите във вашата сафари хижа или палатков лагер. Ще се насладим на богатия обяд, а след това ще тръгнем да изследваме парка, обитаван от стада слонове и друг едър дивеч.

Освен лъвове и леопарди, ще се впуснем в търсене на масайски жирафи, хиени, лисици, чакали, маймуни, газели, гепарди и павиани. Този парк е с малко растителност, което прави откриването на животните много по-лесно.

Както споменахме, по желание може да посетите автентично масайско село, да се срещнете с местното население и да се насладите на техните занаяти и ръчна работа. Вашият водач с радост ще уреди всичко това.

В края на деня ще се върнем към вашето място за настаняване.
Ако облаците към Килиманджаро се разсеят, ще имаме възможност да зърнем прочутия му заснежен връх.

По време на вечеря ще си отдъхнем и ще си разкажем истории за първия ни ден от сафарито.

Кибо Сафари камп – Амбосели

Ден 2 – От Амбосели до Цаво Запад: 2 часа път, закуска, обяд и вечеря

В този ден ще станем рано, за да оползотворим по най-добрия начин времето си в Амбосели като бъдем край слоновете. След вкусна закуска ще грабнем чантите си и ще потеглим към Цаво Запад.

Вторият парк от нашето сафари приключение ще ни посрещне с красиви вълнисти хълмове. Пейзажът тук е любопитна смесица между савана, вулканични форми, богато разклонени баобабови дръвчета и изненадващ зелен оазис.

Освен лъвове, леопарди, слонове и биволи, тук в светилището Нгулия, можем да открием и застрашени видове носорози.

Експертният ви водач ще ви отведе в райони, където ще потърсим галагови примати, дик-дик, импала, маймуни и дори жълти павиани. Животинското разнообразие в Цаво Запад е безкрайно.

Втората ни нощувка ще е именно тук в парка Цаво Запад.

Слонове в Цаво Запад

Ден 3 – От Цаво Запад до Цаво Изток, 2 часа път със закуска, обяд и вечеря

В този ден имаме много за разглеждане, затова ще започнем с ранна закуска. Първата ни дестинация? Mzima Springs – процъфтяващият зелен оазис на парка, където ще открием един различен вид дива природа.

Веднага щом слезем от нашия джип, ще се разходим пеша по брегове пълни с риба и богата растителност. Ще срещнем екзотични птици като ястреби, щрауси, кралски рибари и чапли. Недалеч от там, можем да видим също крокодили и хипопотами.

Време е да се качим на 4×4 джипа и да се отправим към един от най-големите паркове в Кения, Цаво Изток (Tsavo East). Неговата известна червена почва е голяма атракция за слоновете, които обожават да си правят пясъчна баня в нея.

Паркът разполага с някои атрактивни забележителности като язовира Aruba на река Voi и скалата Mudanda. И двете места са чудесни за наблюдение на жадни диви животни, които идват да се напоят в иначе така сухия терен.

По време на четиридневното сафари, вашият водач ще сподели огромните си познания за парка и неговата дива природа. Попитайте го всичко, което ви интересува и той със сигурност ще ви отговори, вероятно ще сподели и някоя забавна история.

Ще се насладим на ослепителния африкански залез, докато се отправяме към мястото ни за настаняване в Цаво Изток (Tsavo East), където ще се отпуснем и прекараме вечерта.

Входът на национален парк Цаво Изток

Ден 4 – От Цаво Изток до Диани бийч, закуска, обяд и отпътуване

Това е последният ни ден за сафари, така че нека направим една последна разходка в парка и да потърсим още диви животни.

Ще имаме допълнителна възможност за наблюдение на животни и по пътя ни край брега, когато се возим на Madaraka експрес.

Ще натоварим багажа ви на 4×4 джиповете и ще потеглим към близката жп гара във Вой. Там вашият персонален водач ще се увери, че сте настанени в първа класа.

Този високоскоростен влак предлага климатизиран комфорт и меки накланящи се седалки. А големите прозорци ви дават възможност да се любувате на цветни гледки от дивата природа на Tsavo East.

Ако сте гладни или искате да просто да се раздвижите, може да посетите бюфета за напитки и закуски. Не след дълго ще пристигнем на модерната жп гара в Момбаса.

Четири дни и три от най-атрактивните паркове в Кения, и толкова много диви животни. Безброй истории и спомени, които да отнесете със себе си. 

Вярваме, че сте имали едно незабравимо и фантастично приключение с нас. Ние от Africa Kenya Safaris ви благодарим за доверието и отделеното време. Надяваме се много скоро да се видим пак!

Диани бийч

Цени

Цените на тура започват от $740 на човек настанен в двойна стаят в нисък сезон / икономичен вариант на настаняване и варират според сезона, варианта на настаняване или големината на групата. За групи от 6 човека, цената на човек започва от $510.

Вашият тур включва:

 • Транспорт с комфортен 4х4 Land cruiser джип
 • Взимане и връщане от хотел, летище или друга локация в Найроби
 • Настаняването в избран лодж / палатков лагер
 • Опитен водач/ шофьор владеещ Английски или друг език
 • Бутилирана вода за пиене
 • Таксите за вход в парковете
 • Изхранването по време на сафарито
 • Билет първа класа за влак до крайбрежието
 • Трансфер до вашият хотел на Диани бийч или друга локация на крайбрежието
 • Данъци и местни такси
 • Застраховка Flying Doctors

Цените на включват бутилирани напитки и безалкохолни, други продукти по избор, бакшиши

Резервиране

Посетете страницата на това сафари в международния ни сайт , разгледайте предлаганите опции за настаняване, както и конкретните цени в желаните от вас периоди. Попълнете формата за контакт в края на страницата и наш консултант ще се свърже с вас за уточняване и резервиране.

ro_RORO