6-дневно сафари 5-парка


Амбосели, езерото Найваша & Накуру, Адската порта/ Масай-Мара с тръгване от Найорби

Тръгваме и се връщаме в Найроби. Ще ви вземем от летището, хотела ви или локация по ваш избор с 4х4 джип Land Cruiser.

Шест дена означават сериозно сафари с много време да разгледаме най-добрите паркове на Кения – планини, езера, извисени скали и спираща дъха сава заедно с цялата фауна, която живее там. Това сафари е проектирано така, че да видите големите котки като лъвове и леопарди, но също така по-малки животни като газели, антилопи, жирафи и зебри. С джипове, лодки и пеш, та дори и с колело, ще ви дадем едно максималко добро изживяване.

Ден 1 Найроби – Амбосели: 4 часов преход с джип, обяд и вечеря.

Вашият персонал шофьор/гид ще ви вземе рано сутринта от летището или вашият хотел и ще се отправите към магистралата Найроби – Момбаса, откъдето ще се отбиете в посока парка Амбосели. Пътьом ще минем покрай ферми и може да видим Масаиски пастири със стадата им. Скоро пред нас ще се открие Килиманджаро и гледка към парка Амбосели. Ще обядваме в парка, ще се освежим и ще се започнем нашата обиколка. Ще видим слонове, лъвове, леопарди, бикове, жирафи и зебри. Вечерта е време за почивка и вечеря в избраното място за настаняване в парка Амбосели.

Гледка от Серени лодж в Амбосели

Ден 2 Амбосели – езерото Найваша: 6 часов преход със закуска, обяд и вечеря.

Ще стартираме рано сутринта с нова обиколка на Амбосели за да видим животните при изгрев слънце. Ще си починем за закуска и след това отново ще продължим с обиколката за да видим лъвове, слонове, бабуни, хиени и всякакъв друг вид интересни обитатели.

Може да се качим до хълма за наблюдение, страхотно място от което се вижда богатия свят на птиците – орли, пеликани, ястреби и много други.

След това е време да се отправим на път до езерото Найваша през голямата равнина. Ще се установим край езерото и ще се насладим на обяда.

Били ли сте някога на велосипедно сафари? Наблизо е парка Дяволска порта, даващ възможност да караме колело сред пасящи зебри, антилопи и жирафи. Вело-трасето ще ни прекара през красивите каньони и надвиснали скали.

В края на деня е време да се завърнем до езерото Найваша за нощувка.

Птица край езерото Найваша

Ден 3 – Езеро Найваша до езеро Накуру, 1 час път със закуска, обяд и вечеря

За разнообразие ще влезнем с лодка в езерето Найваша и ще плуваме покрай хипопотами и друга фауна в езерото или на брега. След това ще посетим пеш резерватът Кресцент – рай за птиците и нежни видове като зебри и газели.

Предстои ни кратък път с джип до езерото Накуру, малко парково бижу с водопади, акациеви гори и височинно езеро. Тук може да срещнете известните розови фламингота. Богатите на дива природа гори са дом за жирафи, бабуни и дори леопарди. Наблизо е и резерватът за носорози, струва си да се видят тези уникални и доста срамежливи същества.

Вашата вечеря ще бъде сервирана край езерото Накуру.

Носорози край езерото Накуру

Ден 4 – Езеро Накуру – Масай Мара, 6 часа път със закуска, обяд и вечеря

На четвъртия ден ще станем рано за да отидем да разглеждаме птиците и още диви животни. Тук фауната е богата и може да срещнете големи змии, които се провисват от дърветата.

Обиколката ни ще бъде кратка, защото ни предстои дълъг път до резервата Масай Мара, който е най-популярния Кенийски парк.

Пристигайки в Масай Мара, у вас ще се зароди едно особено чувство на очакване, подхранено от разказите на вашия водач за многото стада лъвове, които обитават резервата.

Масай Мара, известен с най-богата екосистема в региона е дом на големи котки, зебри и безброй друг дивеч.

В края на деня ще се настаним в избраното от нас място за настаняване в Масай Мара за да отпочинем и да се приготвем за новия ден, пълен с впечатления.

Зебри на залез слънце в Масай Мара

Ден 5 – Цял ден в Масай Мара

Това е денят в който ще разглеждате толкова, колко пожелаете. Обсъдете с вашият водач кои части на парка желаете да посетите или какви животни да видите и той ще ви отведе. Мястото е пълно с голям дивеч, но също така и с малки екземпляри като хиена и чакал.

Обядът ви ще бъде сервиран като пикник край реката Мара, там където преминават животните през голямата миграция. Ако сте тук в периода от Юли до Октомври, ще имате възможност да наблюдавате миграцията от първия ред – зебри, газели, топи и какво ли още не идващо от Серенгети.

Пред вас може да се открият сцени на лов между хищници и тревопасни – всичко естествено и подчинено на силите на дивата природа!

За да се насладите на всичко това от високо, може да се възползвате от опцията за сафари с балон. С него ще полетите над саваната и ще наблюдавате дивият свят от възможно най-добрата перспектива!

През този ден може да се възползвате и от опцията да посетите местно Масайско село, да срещнете истински Масаи и да научите за тяхната култура и опит с животновъдството.

Когато слънцето започне да залявзва е време да се върнем в избраното от нас място за настаняване в Мара за вечеря и почивка.

Изглед от лодж в Масай Мара

Ден 6 – От Масай Мара до Найроби, 6 часа път със закуска и обяд

Това е последният ден от нашето Африканско сафари в Кения! След закуска в мястото ни за настанява, ще имаме възможносст за нова обиколка на части от резервата Масай Мара в сутришните часове, за да си откраднем още от магическите гледки преди отпътуване за Найроби. Ще пристигнем в Найроби около 16.30 следобед и ще ви отведем до вашия хотел, летището или друга локация по избор.

Езера, планини, гори, савана заедно с целия див свят който живее в тях. Надяваме се, че ще харесате всяка минута от вашето Африканско сафари. От целия екип на Africa Kenya Safaris, голямо благодаря за отделенето време, интерес и доверие!

Доволни туристи се снимат за спомен с водача си

Цени

Цените на тура започват от $1330 на човек настанен в двойна стаят в нисък сезон / икономичен вариант на настаняване и варират според сезона, варианта на настаняване или големината на групата. За групи от 6 човека, цената на човек започва от $1030.

Вашият тур включва:

  • Транспорт с комфортен 4х4 Land cruiser джип
  • Взимане и връщане от хотел, летище или друга локация в Найроби
  • Настаняването в избран лодж / палатков лагер
  • Опитен водач/ шофьор владеещ Английски или друг език
  • Бутилирана вода за пиене
  • Таксите за вход в парковете
  • Изхранването по време на сафарито
  • Данъци и местни такси
  • Застраховка Flying Doctors

Цените на включват бутилирани напитки и безалкохолни, други продукти по избор, бакшиши

Резервиране

Посетете страницата на това сафари в международния ни сайт , разгледайте предлаганите опции за настаняване, както и конкретните цени в желаните от вас периоди. Попълнете формата за контакт в края на страницата и наш консултант ще се свърже с вас за уточняване и резервиране.

ro_RORO