Сафари в Кения


Сафари турове в Кения – открийте раят на сафаритата!

Разгледайте разнообразните сафари турове с начална точка Найроби, Момбаса, Малинди, Уатаму или Диани бийч

Стадо зебри в парка Цаво

Кения е земя в която можете да забравите за известно време рутината на големия град и да имате престой изпълнен с ритми и цветове на един свят изграден само и единствено от истинска природа! В удивителните Кенийски сафари паркове за диви животни ще се впуснете в разглеждане на лъвове в саваната, слонове преминаващи покрай планини със заснежени върхове и милиони стадни животни, оформящи явлението “Голямата миграция”!  По-долу ви представяме някои от най-популярните паркове за диви животни в Кения.

Национален парк Масай Мара

Когато сте посетили Мара, може наистина да кажете, че сте били на сафари. Тук ще намерите най-гъстата популация на лъвове в Кения и да видите огромен брой диви животни и зебри по време на голямата миграция. Посете селища на народ на Масаите и се разходете над резервата с балон.

Бебе лъв си почива в Масай Мара

Национален парк Найроби

Това е може би най-уникалния парк в света. На няколко минути от центъра на столицата може да видите лъвове, леопарди, бикове и жирафи да се разхождат спокойно на фона на градските небостъргачи.

Жираф в цанионалния парк на Найроби

Национален парк Езеро Накуру

Този красив парк изобилства от акациеви гори, водопади и много птици, гнездящи около езерото. Но също така има жирафи и носорози.

Птици край езерото Накуру

Национален парк Амбосели

Националният парк Амбосели, известен още като „земята на гигантите“, открива гледка към връх Килиманджаро и е дом на голям брой слонове. Гледката на слоновете, който се разхождат на фона на величествената планина е удивителна.

Слонове на фона на планната Килиманджаро в Амбосели

Цаво

Цаво Изток и Цаво Запад са най-старите и най-големите национални паркове в Кения. Тук може да видите изобилие от слонове и други представители от „големите пет“.

Рогати животни в парка Цаво

Национален парк Самбуру

Националният парк Самбуру е дом на местният народ Самбуру, при които можете да направите посещение. Тук има големи стада от слонове, птици, както и редките диви Африкански кучета.

Диви кучета в Самбуру

Ол Пежета

Ол Пежета е уникален природен парк, който предлага на посетителите си голям избор от диви животни – леопарди, носорзи, шимпанзета и много други.

Носорог в Ол Пежета

Различни варианти за начална точка на тръгване и връщане

Вашето сафари в Кения може да започне от различни точки, като столицата Найроби, Момбаса или някой от хотелите в Диани бийч или другите курорти на брега на океана. Възможно е и да стартирате в Найроби и да завършите вашата сафари обиколка в Момбаса, където да се отдадете на почивка на брега на океана (или обратното). Нашият екип ще се постарае да отговори на вашите нужди, като осигури и удобен трансфер.

Разгледайте едно от най-популярните ни сафарита 6 дни-5 парка с тръгване от Найроби тук

Разгледайте най-популярното 3-дневно групово Масай Мара сафари с тръгване от Найроби

Разгледайте едно от най-популярните ни сафарита с тръгване от Найроби и пристигане в Диани бийч – 4 дена Амбосели и Цаво Изток

Разгледайте и резервирайте всички налични сафари опции в Кения тук

ro_RORO